A kedvezményezett neve: Bódis Busz Kft.
A projekt címe: Bódis Busz fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 37 686 346 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.29.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00159

A projekt tartalmának bemutatása:

3.1.1. Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek:
a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
3.1.2. Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek
d) Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés – NÉMET egyéni nyelvtanfolyam 1 fő részére.
f) Bérköltség-támogatás A dolgozók bérének támogatás a 18 hónapos megvalósítási idő alatt.
A projekt keretein belül a támogatás igénybevételével beszerzésre kerül:

  • - 1 db négyoszlopos emelő
  • - KarcherIV 60/36-3W ipari porszívó
  • - Karcher HDS 10/20-4 M ipari mosó
  • - ABAC Pro B7000 kompresszor
  • - 1 db USI ITALIA CHRONOTECH LITE fényező kabin
  • - 1 db USI ITALIA MIXING ROOM Festékkeverő kabin
A jelen projekt által fejlesztendő tevékenység hozzáadott-érték növekedési potenciált jelent, mivel a projekt fizikai befejezését követően a vállalkozás növelni fogja szolgáltatásai színvonalát, nettó árbevételét, személyi jellegű ráfordítását, növeli a foglalkoztatotti létszámot.

A beszerzéssel a vállalkozás a kapacitásának a növelésével nagyobb forgalmat tud lebonyolítani, színvonalasabb munkavégzést biztosítani és a megnövekedett forgalommal a meglevő humánerőforrás hatékony felhasználása és bővítése valósul meg, ezáltal hozzájárul a munkavállalók megtartásához és új munkavállaló alkalmazásához.

A projekt segítségével vállalkozásunk versenyképessége fejlődik, hozzájárul a vállalkozás hozzáadott értékéhez, bevételének és méretének növekedéséhez, mely a gazdasági növekedés alapja. Cégünk gazdaságban betöltött szerepe növekszik, piaci pozíciója erősödik, csökkennek a területi különbségek, segíti a térség felzárkóztatását és a helyi gazdaságok erősítését.

A fejlesztés eszközbeszerzés (kapacitás növekedést, technológiai korszerűsítést eredményező eszköz) által fog megvalósulni, hiszen a beszerezni kívánt eszközök bejegyzett 4520'08 Gépjárművek javítása, karbantartása tevékenységhez új technológiát képviselnek. A támogatás igénybevételével a Bódis Busz Kft. megfelelő háttérrel, kapacitással fog rendelkezni a fejesztendő tevékenység végzéséhez. A fejlesztés elsődleges célja a technológiai és színvonalbeli fejlesztés, a társaság kapacitásának bővítése, a vevői igények magas szintű kielégítése, illetve azon feltételek megteremtése, hogy a vállalkozás megfeleljen a magas piac elvárásoknak. A beruházás célja, hogy komplexebb kiszolgálást tudjunk biztosítani a járás, megye de akár az országon kívülről beérkező ügyfelek részére.

A fejlesztendő tevékenység keretében személygépjárművek és kisteherautók, buszok szervizelése, karbantartása, karosszériajavítása, fényezése, festése tevékenységet szeretnénk értékesíteni.

A karbantartás tevékenység kapcsán a szolgáltatás vevői főként Baranya megye potenciális magán autótulajdonosaira, busz és teherjármű, mezőgazdasági gépek, valamint egyéb tulajdonosi viszonyban lévő flottajárművek szervizelésére is kíván fókuszálni.